3. lokakuuta 2006

Rutinoitumistako muka kohta?

Vielä kolme päivää katalaanin alkeita ja sitten on sekin hauskuus ohi ja pitää ruvet
a tekemään niitä juttuja joita varten tänne on virallisesti tullut. (eli pitää hauskaa)/Eli opiskelemaan filologioita.

Söpöt mummot kerii
lankaa Camp Noun Lähellä


Olen istunut nyt kolmella oikealla luennolla, y
ks, katalonialainen (??) filologia oli tietty katalaaniksi, espanjan jutut, syntaksi ja jotain kielitiedejuttuja mm. diskurssianalyysia, espanjaksi. Olen siinä mielessä harvinaisessa ja mukavassa tilanteessa, että mun kurssit on pääosin espanjaksi: muissa tiedekunnissa joissa kieli ei ole se oleellinen juttu kaikki opetus on katalaaniksi. hehehe.

Laitoin eilen niin hyvää ruokaa itselleni etten saanut yöllä nukuttua. Pitää k
ai käyttää ensi kerralla vähemmän energiaa sisältäviä ruoka-aineita.

Se taitettava pikkupolkupyörä on niin söpö, että ostan sen jos se vain Maxille sopii. Maxi on meidÄn ARGENTIINALAISEN TANGON opettaja, yhden Erasmuksen kämppäkaveri. Huomenna on jo toinen tunti, meitä menee sinne kai 7. Perusaskelkuvio on hallussa, ei ehkä vähiten siksi, että harjoittelen aina bus
sia odottaessa. Olen tullut siihen tulokseen, että jos kerta päällepäin näkee, että olen ulkomaalainen, niin on ihan sama mitä oikeastaan julkisilla paikoilla tekee.
Liityin kuoroon (OOOOOOOH!). Esiintymisiä on jo kaksi tiedossa, toinen on Markuksen synttärinä tammikuussa. Johtaja juttelee katalaania, mutta äänenavaus meni ihan rutiinilla, samoin laulaminen. Ohjelmistossa on mm Mozartia ja taso on kai ihan korkea, sillä suurinosa porukasta lukee musiikinopettajiksi. Setä väitti "koelaulun" jälkeen minusta olevan myös ykkössopraanoksi. Höh, taitaa johtua siitä nielurisaleikkauksesta silloin joskus, tosin joku kyllä sanoi, että sen pitäis madaltaa ääntä?
Saa nähdä käykö tänään joogatunnilla niinkuin röllille siinä voimistelulaulussa: pohje, reisi ja vatsa kun ei kuulu aktiivisanavarastoon. Tulee mieleen tätini kertomukset ekoilta ranskankielisiltä jumppatunneilta: Alan varmaan tekemään niskaseisontaa kun muut lähtevät suihkuun..

Sain sen Daniel-sedän kiinni. Odottelin oven takana 20 minuuttia, itse asian hoitoon meni minuutti:

M-Hei olen Maija, suomalainen Erasmus opiskelija, ol
et minun koordinaattorini, vaikka et oikeastaan ole.
D-En ole sinun koordinaattorisi.
M-Et olekaan, kun on tapaht
unut virhe.
D-Aivan niin, opiskelet näköjään muita aineita kuin meidän laitoksen aineita.
M-Aivan oikein, mutta haluaisinkin vaihtaa koordinaattoriani.
D-Aivan, en ole koordinaattorisi
M-Niin. Minun pyydettiin tulemaan silti tänne. Si
nun kuuluu ilmeisesti sanoa minulle.. antaa lupa, että saan vaihtaa kordinaattoria.
D-Aivan, sinun koordinaattorisi on Carma de la jotain.
M-Niin on, mutta koska tässä on sinun allekirjoituksesi, käski hän minua tulemaan tänne ja juttlemaan kanssasi tästä vaihtamismahdollisuudesta.
D-Jaahas. No en ole sinun koordinaattorisi, tämä on oikeastaan samaa tiedekuntaa, joten Carma oikeastaaan hoitaa asioitasi.
M-Voinko siis tästä lähtien mennä sinne kun on jotain ongelmia.
D-Voit.
M-Kiitos.
D-Näkemiin.

M-Näkemiin.
Että sellaista.

Noista rakennuksista ja muista Barcelonan kauneuksista sitten: No onhan niitä vaikka millä mitalla ja monesti kuljen suu auki niskakenossa ja tuijotan viimeiseen asti jotain taloa. Kuviakin on. Sagrada Familia ei todel-lakaan ole vielä valmis, kai siihen menee jotain olikohan 30 vuotta. Kävin siellä silloin eka viikolla, tässä muutama kuva, jotka sattuu olemaan tikulla.

Aika hassua miten se kirkko on täynnä nostureita, hitsareita jne. ja miten hullu se Gaudin suunnitelma oikeastaan on. Siitä huono kuva tässä oikealla.

Huomenna on katalaanin luetunymmärtämiskoe. Odotan itse asiassa innolla kurssin loppua, sillä kun olen tänään ja eilen kuunnellut sitä ihan tavallista espanjaa useamman tunnin ajan, alkaa ne kaksi sylttäämään aika pahasti päällekäin. Äh, tänään pitää vielä kirjoittaa myöhässä oleva katalaanin aine Oulusta. Voisin kai kopioida suoraan saksan vastaavan väsäyksen siltä viimevuoden alkeiskurssilta..

Kämpässämme oli kaikki neljä asukasta eka kertaa paikalla eilen illalla. Aika hauska lössi. Tulee puhuttua espanjaakin ihan eri tavalla.

Katson varmaan tänä iltana Espanjalainen kimppakämppä leffan, jonka sain kaverilta lainaan. Se on vähän niinkuin kulttiasemassa meidän Erasmusten keskuudessa.

Menneen ajan ilmaisu, ollaanpas tarkkana: Vaig néixer a Oulu el 1982
=Synnyin Oulussa kultaisella 80-luvulla.
Tämän päivän lause on siinä mielessä mielenkiintoinen, että katalaanissa mennyt aika muodostetaan Anar-verbiä käyttäen. Tämä vastaa Ranskan Aller- verbiä. Ts. vastaavalla rakenteella ilmaistaisiin ranskankielessä futuria. Tu te rancontres!

Olipas kultivoitunut lopetus.

Ei kommentteja: