6. lokakuuta 2006

Valokuvia...

JOhan kyseli rakenusten perään.. Tässä yksi suokkarivalokuva(parini) tältä ensimmäiseltä kuukaudelta. Jotain tässä ihmetellään, mutta mitä?


Arvaa ja voita
ilmainen kaupunkikierros
Aurinkoisessa Barcelonassa!
Vastausvalokuva löytyy ensinumerosta.














Sitten mulla on lopultakin kunnia esitellä kämppikseni. Vasemmalta oikealle: Barbara Kataloniasta, Julien Ranskasta ja Christian Romaniasta. Christian on asunut samassa kylässä kuin Barbara viimeiset neljä tai viisi vuotta, eli puhuu molempia kieliä erinomaisesti. Eikä yleensä näytä ihan tuollaiselta, toisilta tämä kuva onnistui paremmin kuin toisilta.. Kuvan vaihtelevat ja mahdollisesti epäluottavaiset ilmeet johtuvat myös salmiakkimaistiaisista joita jaoin nuorukaisille. Oikealla näkymä parvekkeeltamme aamuauringossa.














Ja lisää mällailyä rakennuksilla..
Vasemmalla Katalonialaisen taiteen museo ja ehkä myös historian, ei voi muistaa. Tämä on erityisen hieno rakennus näin auringonlaskiessa. Talo sijaitsee lähellä Placa Espanjaa, joka siis tässä kyljessä. Ai niin ja nämä joka iltaiset suihkulähde- valoshow -jutut on tietysti aika kivoja..
Kaupunki näyttää aivan erityisen viehättävältä tästä kulmasta.

Jooga, josta mainitsin oli aika kamalaa, pelkkää hengittelyä ja vetäjä, joka puhui niin kummallisesti, että meinasin ruveta nauramaan pariin otteeseen. Ai niin ja nukahtaa rentoutumisen aikana, vaikka ilmeisesti olisi silloinkin pitänyt keskittyä kaikkeen mahdolliseen mielen tyhjennykseen ja hengittämisen laatuun.. Taidan pitäytyä uimisessa tästä lähtien.

Tango sen sijaan on ihan hirmuisen hauskaa. Osataan tehdä jo muutama askelkuvio ja se näyttääkin jo joltain. Tajusin sentään mennä toka tunnille sandaaleissa enkä tennareissa(!)
Sen sijaan kotiin päästyäni huomasin, että molemmat pottuvarpaan kynnet oli taittuneet. aih. Mutta taide ei tunne kipua.

Tänään oli viimeinen katalaanintunti, maanantaina on koe ja keskiviikkona suullinen koe. Koitin harjoitella eilen illalla kämppisteni kanssa. Ihan hyvin se meni, mutta h-i-d-a-s-t-a kuin mikä. Olisin vienyt roskat ulos kolmesti siinä ajassa kun sain pyydettyä Julienia tekemään asian katalaaniksi.

Suklaamuseolla on jonkun sortin esittely lokakuun lopussa Parc de Forumissa. sinne siis.
Nyt on myös katalonialaisen elokuvan päivät ja ilmaiset elokuvat katalaaniteatterissa Barcelonassa. Ajattelin usuttaa jonkun leffan viikonloppuohjelmistooni. Tähän mennessä tämän viikonlopun suunnitelmat sisältävät katalaanin opiskelua koetta varten (kertaa kolme.), t-paidan tekoa katalaanin opelle muutaman muun kanssa kiitokseksi kärsivällisyydestä, sekä nukkumista ja nukkumista. Olen nimittäin vilustuttanut itseni eikä olo ole kovin häppöinen.

Minusta on muuten tullut vähän Etelä-Eurooppalaisempi: Kun telkkarin täti tai setä lupaa päivän maksimilämpötilaksi 23 astetta, nyrpistän pettyneenä nenääni, laitan kouluun farkut enkä hametta ja aamulla pitkähiaisen paidan päälle. Joskus saatan ottaa pitkähiaisen pois iltapäivällä, toisinaan en vaivaudu edes siihen.

Miltäkähän altan 18-asteinen kesä nyt maistuisi..

Menjaré molt aquest any.
= Tulen syömään paljon tänä vuonna.
(en muista mitä jäätelö on katalaaniksi, joten jääköön lause tuohon muotoon. Totta sekin.)

ps. Olen muuten erityisen mieltynyt tähän tapas-perinteeseen. Oliiveja, Tomaattileipää, patatas bravas ja vaikka marinoituja sieniä jossakin kahvila-baari-ravintolassa Barcelonan illassa ystävien ja punaviinilasillisen kera. AH. Me gusta mucho/M'agrada moltíssim.



Ei kommentteja: