27. syyskuuta 2006

Työajoista...

Tarkoitus ei ole suinkaan kirjoittaa mitään valivalijuttuja toisen maan työajoista, kunhan vaan kerron miten asiat tällä hetkellä ovat.. Daniel, kordinaattorini on huoneesa B147. Periaatteessa. Hän on koordinaattori, joka ei tiedä mun kursseista mitään, koska opettaa tyyliin ajattelun historiaa, museologiaa jne. Erehdyksessä minulle siunaantunut koordinaattori.
"Daniel on mahdollisesti paikalla aamuisin" sanottiin mulle eilen kun viimein löysin vartin ramppauksen jälkeen oikean laitoksen. Kävin siellä tänään kello 12 puolen tunnin paussimme aikana katalaanintunnilta. Eksyin väärään tiedekuntaan ja kun yritin korjata erehdystäni, menin ulos ovesta joka ei johtanut kuin umpikujasta toiseen. Päästessäni takaisin ovelle josta olin kulkenut oli kenkäni rikki, varpaasta sojotti ruusunpiikkejä, ja ovi oli lukossa.Kun viimein pääsin Danielin luo, ei hän ollut paikalla.
"Daniel on mahdollisesti paikalla iltapäivisin", minulle sanottiin. Kun löyisin sujuvasti laitokselle klo 14:15, ei Daniel ollut sitä.


En tarvitse Danielia mihinkään muuhun kuin sanomaan "kyllä, saat vaihtaa kordinaattoria, koska en tiedä kurssesi sisällöstä mitään, enkä siis pysty sinua koordinoimaan."
Tule siis töihin Daniel!!

Toinen asia, paljon iloisempi: ostan todennäköisesti 50 Eukalla tutun tutun entiseltä tyttöystävältä taitettavan pyörän! Hiphej, semmoisella voi s
itten huristella kouluun, ottaa kotimatkaksi junan kyytiin jos alkaa sataa, viedä kainalossa rappuja ylös kotiin yöksi jne.
Aika muodikasta!

Huomenna on taas katalaanin testi, tällä kertaa muutamasta kielioppiasiasta. Keskusaukion lämpömittari näyttää plus 30. Mieli tekisi opiskella euskaran kieltä ja historiaa. Mitäkähän herra Daniel siihen sanoisi. Tulisipa paikalle.

Loppukevennyksenä sitten tässä vasemmalla : Paikallinen mainos, joka saa hymyilemään joka päivä. Suurentamalla kuvan näkee ehkä paremmin: purukumi, jonka sisällä on jotain uutta ja erilaista..!
(Luca Italiasta työnsi myös päänsä mukaan.)

El Daniel Rico em sembla un home molt tímid=
Daniel Rico on mielestäni tosi ujo mies.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä on eroa vaihtareiden kohtelussa siellä ja täällä. Minä olen antanut meidän vaihtareillemme jopa oman puh.numeroni käytettäväksi, mikäli ongelmia ilmaantuu. Yksi kotiin tullut soitto koski poliisilaitoksen pyörähuutokauppoja, joista otin sitten kiltisti selvää. Palvelu pelaa Pohjois-Euroopassa!
Olin torstaina Helsingissä kirjanjulkistamistilaisuudessa. Kovin oli kulturelli olo. Toimittajia paikalla, ihanaa ruokaa, arkkitehtoonisesti upeat puitteet (kansallisromanttinen Kansallissali Aleksanterinkadulla. Koetin olla itseilmaisullinen ja empaattinen lastenkirjailija. Sain hyvää palautetta puheistani (säälistäkö?), vaikka itsellä oli niin kökkö olo jälkeenpäin, etten juurikaan viitsinyt muistella sanomisiani jälkeenpäin.
Pusuja, P.

Anonyymi kirjoitti...

Hej från mej! Soc el Juan!
Hur kommer det sig att jag får en intryck av att du lär dig mer Catalán än spanska-castellano? Är det det de har mest av i "det självständiga universitetet" i självständiga Katalonien (Catalunja)? Men lite euskara blir det visst? Är väl ett märkligt språk.

Roligt att läsa om alla äventyr på stan och festivaler! Säkert bra att ha cykel!

Nån gång skulle det vara kul att höra mer om hur staden ser ut, som lär vara så vacker och spännande.

Det här är vad jag såg från Barcelona när jag läste konsthistoria:
1) Casa Milá, bostadshus
2) Casa Batlló, bostadshus
3) bänkarna i Parc Guell
4) Sagrada Família, katedral

Allt detta av arkitekten Antonio Gaudi, stadens store son och geni. Sagrada Família-katedralen är väl fortfarande, om jag förstått rätt, inte färdigbyggd?

Visst finns väl andra märkvärdigheter, kvarter och kyrkor från medeltiden och senare storhetsperioder?

En så stor och märklig stad behöver man lång tid på sig för att lära känna. Det ska bli spännande att fortsätta följa vad du har för dig.

Un ciudad múy bello!