10. lokakuuta 2006

Luento-ongelmia

Nimittäin, eilen kävi taas jonkin verran nolo tilanne sarjassamme tekevälle sattuu. Halusin mennä sille indoeurooppalainen lingvistiikka -kurssille. Luokan ulkopuolella on täällä aina vaaaleanpunaisia lappuja, joissa on ilmoitettu luokkamuutos. Hoksasin 5 minuutin odottelun jälkeen katsoa nuo laput läpi, ja olihan siinä meidänkin kurssille sellainen ´siirretty toiseen paikkaan´-ilmoitus. Etsin reippaasti uutta lu0kkaa, jota ei kuitenkaan löytynyt ilman vahtimestarin avustusta, ja kun vihdoin pääsin oikealle käytävälle, pökäsin luokkaan sisälle hillityn tyytyväisenä. Minua tervehti 15 nuorta silmäparia pyöreän pöydän ympäriltä. Opettajaa ei näkynyt. Sekunnin epäröityäni kysyin varovasti: "¿quel curso es?" (mikä kurssi tämä on?)jolloin kaikki hörähtivät nauramaan. Sitten eräs tyttö sanoi ystävällisesti ja selkeästi artikuloiden:"eso es un curso de Catalan". (tämä on katalaanin kurssi.). Varmistin vielä. "¿solamente catalan?" (ainoastaan katalaanin?). Tyttö vastasi myöntävästi, jolloin sanoin hyvästit katalaaniksi ja painuin ovesta ulos hillityn nopeasti. Enkä siis päässyt indoeurooppakurssille taaskaan.

Tänään olin innokaasti menossa "Euskaran historian ja kuvaus" (siis se baskikieli) tunnille ja ajattelin, että vaikka vitsailin Barbaralle ettei millekään luennolle meno onnistu, niin tänään sentään olisi kunnon koulupäivä. Mutta niinpä vaan kävi, että minua varten on jollain joitain parempia suunnitelmia nimittäin 12:00-14:30 ei tänään ole luentoja koska joitakuita tiedekunnassa palkitaan jostakin hyvästä, ja sitten on joku sinfoniaorkesterin esitys, jonne olisin siis vaikka voinut mennä, mutta hoksasin ilmoituksen asiasta liian myöhään. (Tämäkin kurssi oli muuten kärsinyt salinmuutoksesta, ja ensin tietysti tuulettelin onnellisena kun löysin uuden luokan ihan he-le-pos-ti. Sitten aloin ihmettelemään miksi yleensä niin tungoksiset käytävät kaikuvat tyhjyyttään..)

Nyt siis luppoaikaa aina kello viiteen saakka jolloin menen Aerobic Comboon Barbaran kanssa, koska lupasin tukea häntä tässä urheiluharrastusten aloittamisessa "milloin vaan, mitä lajia vaan". Vähän jo kaduttaa tuo varomattomuus. Spinningistä ja vesijumpasta olen kuitenkin kieltäytynyt, Spinnaanhan ihan tarpeeksi kiireellä kouluunjoka aamu Oulussa, en tarvitse siihen lisäksi huonoa ilmastointia ja ylipirteää vetäjää ja peiliä josta näen kuinka säälittävän uupuneelta näytän.. Vesijumppaa en jaksa, koska koko ajan tekee vain mieli alkaa sukeltelemaan ja käsittääkseni sitä ei katsota ihan hyvällä ryhmän sisällä..

(Kuva on Plaça catalunyalta rantaanpäin mentäessä, otin ekapäivänä kun nautiskelin uudesta kotipaikasta. )

Ja tangoa pitää tietysti harjoitella tänä iltana.
Asiat tärkeysjärjestyksessä!

Tänään en kirjoita katalaanilausetta vaan espanjaa.
Tämä lause on omistettu Jussille, jonka viimeiset sanat mulle ennen lähtöäni olivat
"Vamos a la playa"

Olen oppinut jatkoa tuohon stereotyyppiseen lainaukseen. Parempi olisi, että jouluun mennessä ainakin Jussi osaa tämän meidän tämänhetkisen idioottimantramme ulkoa:

Vamos a la playa
Yo me gusta bailar
en el ritmo de la noche
noche de fiesta

adéu

(Kuvassa vasemmalta: Anna, Sandra, Twinky, Maija, Miia;
Portugali, Italia, Italia, Suomi, Suomi. Huomaa lällätysrusketus. Kuva on lauantailta. )

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

no voi elämä, että se jussi kerää aina pisteet kotiin! Se ei kyllä ihan varmasti tiiä, mtä tuo tarkottaa, mie sen sanoin.

nimimerkillä muistele uudestaan!

Anonyymi kirjoitti...

Mietin tänään, että mitäköhän sille Maijalle kuuluu ja sitte kuulin Jussilta tämmöisestä blogista..nyt siis tiedän, kuulostaa mukavalta! Tänne kuuluu hyvää. Mulla alkaa torstaina loma ja Katariina tekee tutkimusta syksyn, nyt ei vaan pelata tuppea niinku viime syksynä...

Anonyymi kirjoitti...

...tämän ja edellisen kommentin kirjoitti siis Mikko...

maiJa kirjoitti...

anteeksi elämä, eli Teija!

jussilla on kovempi ääni, niin siksi kai se jää aina kaikilla mieleen. Jussilla on pokkaa huutaa vamos a la playa rotuaarilla kello 22:00, eli parhaaseen uutistenkatseluaikaan. Uskalsi uhmata Urpoa Uskovaa kansaa. Jos sen olis tehnyt täällä, olis voinut tulla vettä niskaan niinkun mulle kävi.