29. maaliskuuta 2007

KOHTAAMISIA

Jupjup eli sarjassamme suomalaisblondi tapaa ihmisiä yleisissä kulkuneuvoissa ja vähän muuallakin. Tässä muutamia sosialisoitumistilanteita viimeisen kolmen viikon ajalta. Älä puhu vieraille -neuvo joutaa siis joko roskiin heitettäväksi (aseiden kanssa (muistatteko?)) tai sitten E niin kuin editointipöydälle. Sellaisenaan se ei enää päde Elämääni.


eli: kuka; missä; milloin; mistä aiheesta; mitä sitten tapahtui.


(1) Nuutunutnuttuinen Galicialaisnainen; Renfen asemahallissa
Placa Catalunyan alla; Eräs torstai klo 04:45-05:35 eli eka arkiaamujunan lähtöön saakka; Galician ruokakulttuurista, suomen kesistä, Barcelonan melusta, Santiago de Compostelan nähtävyyksistä; Lähdin junalla kotiin nukkumaan.

(2) Andalucialais- ja katalonialaistyttö; Yliopiston bussipysäkillä pimeässä; viikko sitten keskiviikkona klo 21:37-21:55
eli viimeisen bussin tuloon saakka; Suomen kesistä, Sevillan pienuudesta, Andalucian nähtävyyksistä ja ruokakulttuurista, Espanjan indie-musiikista, poliittisesta vaikuttamisesta; Bussi tuli ja mentiin Cerdanyolaan saavuttuamme erääseen paikalliseen yhdelle oluelle jutustelua jatkamaan, josta lähdin jalan kotiin nukkumaan 23:55.

(3) Elinvoimainen harmaatukkainen katalonialaisnainen; Junassa tulossa
Montserrat-luostarista, hän kotoaan Manresasta; Iltapäivätunnin verran; Katalaaniksi puhuttiin kielistä, joogasta, matkustamisesta, perheestämme (äitini ja isäni istuivat vastapäätä), elämän sattumista ja -asenteesta; Saavuimme pääteasemalle hän antoi numeronsa, kehotti soittamaan ja kutsui kylään.

(4) Leppoisa labyrinttipuistontyöntekijätäti ja -setä; Sadetta pitämään kutsuttuna heidän lipunmyyntikopperossaan; Tänään keskiviikkona 16:02-16:20; Puoliksi katalaaniksi puhuttiin Suomen kesistä (yllätyitkö?), hiihtämisestä, kielistä, katalonian säästä, hirvistä, lumesta, opinnoistani ja
sateesta; Kaatosade laantui tihkuksi, kiitin kauniisti ja lähdin hipsimään metropysäkille päämääränä yksityisiltaluentoni yliopistolla.

NO tässä muutama, en muista enempää ja pitää mennä jo nukkumaan. Hui kelloa.

Mutta uusi GORRO sentään pääsi kuvaan, ja toiset räpsäytykset on labyrinttipuistosta joka oli kiva jos olisi paistanut aurinko, mutta koska emme ole sokerista niin kiersimme sokkeloistutukset italialaiskoululaisten seassa silti. Siis minä ja kamerani kiersimme. Edes GORRO ei päässyt siihen leikkiin mukaan. Se oli kiltisti kotiinjätetty kouluunlähtiessä.
Ressukka.

(huomaa kirjailijan
amfetamiiniaddiktinpunaiset väsymyssilmänaluset)

Good night and thank you.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Minulta on jostain syystä kysytty useamman kerran lähiviikkoina, olenko Saksasta (no en oo!). Ilmeisesti matkustelen liian vähän junilla, koska en ikinä päädy tuollaisiin kohtaamisiin. Paarissa vaan, ja joskus kotona (meillä kävi eilen todella ärsyttävä katalaani).

Oletko muuten semana santan maisemissa? Kartoitan tässä mahdollista seuraa ensi viikoksi, kerta en aio matkustaa minnekään.

Enpä ollutkaan ennen kommentoinut tänne. Oli ihan kivaa, että ehkä toistekin ehkä vois.

Pues, besitos y hasta pronto.

maiJa kirjoitti...

Tervetuloa !
(kommentoimaan)
Velu tulee tänään perheineen kylään ja viipyy puoleenväliin santaa.
Mahdollista visiittiä Valenciaan suunnitteilla tms, mutta saas nyt nähdä. Ei kauaksi kuitenkaan, joten ollaanpa kuulolla puolin ja toisin.

Velu tuo mämmiä!

Biitsilläkin voitais nähdä!
(Tämä piti kirjoittaa kotimaassa majailevien iloksi:P) Lupasivat kai loppuviikoksi lämpenevää ja ei-sateista, vaikka ei tuolla kyllä vielä edes ripeksi.

JOO, alapa hyppiä Renfeen vapaa-ajallasi tyttö, myöhässähän se kyllä tulee, mutta on hyvin aliarvostettu kulkuneuvo sosiaalisoitumispotentiaalinsa kannalta!

Un beso, o dos,
hasta pronto!
Operaattor