25. marraskuuta 2006

Gaudeamus Gaudi

Tiistaina Käytiin Barbaran kanssa Parc Güellissa. Kämppikseni, joka siis asuu 200km täältä (kylässä, jonka nimi on Santa Barbara..) , ei ollut hänkään koskaan tutustunut siihen. Minä taas sanoin, että en yksinkertaisesti voi näyttäytyä Suomessa ennen kuin olen vieraillut yhdessä Barcelonan kuuluisimmista nähtävyyksistä.

Näillä penkeillä Xavier suutelee sitä lääkärin vaimoa
espanjalainen kimppakämppä -elokuvassa.

Puisto ei ole oikein kuvailuni arvoinen, koska se on niin hieno ja ilmaisukykyni suomeksi niin köyhä. (Toisin kuin siskoni, jolta ilmestyi kirja! öhöm. surusaappaat)
Mutta tulipahan otettua pari kivaa kuvaa.

Tyylinäyte käytävästä. Huomasin myöhemmin, että täältä löytyy postikortteja, joissa on köytetty just samaa kuvakulmaa. Aren't I arty!

Kävin eilen kampaajalla ja selvisin kuin selvisinkin espanjaksi hiusteni toivemitan selittämisestä. Tänään on mun siivoushuki. Talo taas tyhjänä viikonlopun ja Julien suostutteli mua hoitamaan senkin osuuden siivousurakasta tällä viikolla. Hoitaa vastaavasti kaiken yksin seuraavan kerran kun on meidän yhteisvuoro. (eli joskus joulun jälkeen. Aion laittaa rastin seinään siitä muistuttamaan...)

Tässä jääkaapinovemme arvollinen ja armoton siivouslista (katalaaniksi). Pari kertaa on ilmestynyt jokseenkin modifioituja versioita tämän lapun päälle. (Naistyötuntipainotteisia tietenkin.)

Tänään on tosi kaunis ja lämmin ilma. Suomesta tänne saapuva kävelisi varmaan t-paidassa. Eilen illalla ja yölläkin mittari pysyi 16-17asteen tuntumassa: Lähijunan digitaalinäyttö ilmoittaa pysäkkien lisäksi myös ulkolämpötila-asteet. Empiirisen tutkimukseni mukaan Barcelonassa on aina 2 astetta lämpimämpää kuin Cerdanyolassa. Ajatella.


Gaudin kuuluisa mosaiikkilisko











Baskiopeni lupasi, että saan kirjoittaa sen tuskailemani baskikielen historia -esseen espanjaksi, katalaaniksi, ranskaksi tai englanniksi. Siirsi lisäksi oma-aloitteisesti deadlineamme kuukaudella eteenpäin. Hurraa! Ei siis tarvitse sulkeutua ulkomaailmalta kolmeksi viikoksi, kieliopillisesti edes suurin piirtein korrekteja lauseita väsäämään kasteljaaniksi viiden sivun verran. Kyennen myös saamaan aikaan hiukkasen enemmän argumentaatiota kirjoituskielen ollessa samalla pääainekieleni.
Aurinko paistaa risukasaan.

Silti, luutu odottaa.

Ei kommentteja: