5. joulukuuta 2006

TIEDOTUKSIA

yliopistoa ja sen kampaamo, vaatekauppa, autokoulu, optikkoliike, elokuvateatteri jne.


Mulla on uusi ihana kamera. Kuusinkertainen zoomi ja muutenkin ihan mahtava kapistus. Canonin PowerShot 710 IS

Jotta tässä yliopistossa ei tulisi koskaan vedettyä läpi yhtä normaalia viisipäiväistä kouluviikkoa. (Johtuen lakkoiluista ja erinäisistä juhlapäivistä yms. you name it), meillä alkaa huomenna jo loma. Keskiviikosta sunnuntaihin saa ottaa iisisti. Enkä yhtään muista, että miksi tällainen tauko, todennäköisesti Suomen itsenäisyyden kunniaksi. Lähden näinollen huomenaamulla Baskimaahan viisipäiväiselle ekskursiolle Euskaran lukijoiden ja muiden innokkaiden kanssa. Durangon kaupungissa on jonkun sortin euskerankielisten kirjojen ja levyjen festivaali, jonne kuulemma kerääntyy väkeä aika lailla. Tarkoitus on tehdä myös pari retkeä lähimaastoon toiveidemme mukaisesti. Itse aion äänestää ainakin San Sebastiania.

Täälläkin on vuodenaikaan nähden lämmintä. Tänään junaa odotellessa piti ihan takki riisua. Tosin Baskimaahan ja sinne on nyt luvattu melkeinpä yöpakkasia ja muutenkin viileää, varsinkin ennustellun tuulen kanssa (perjantaille viehättävät 42km/h) ja paaaaaljon sateita. wipiii! päästään kunnon festivaalitunnelmaan. Kirjat kyllä menee pilalle. Ilma on kuulemma kosteudeltaan Englannin tasoa.

Olen tutustunut viimeaikoina kummiin ihmisiin milloin mistäkin suunnasta, mainittakoon vaikka perjantain brasilialainen Dj, joka soittaa Ibizalla ja Lontoossa jne. Halusi välttämättä vaihtaa yhteystietoja, ja soittikin eilen.. näytänkö minä nyt sitten ihan kaikkein eniten Reivi-beibiltä..? Poistuu maasta huomenna ja mun pitää pakata tänään, oli siis helppo kieltäytyä kahvikutsusta. Tähän liittyen: mulla oli todellisia hankaluuksia ymmärtää sen puhetta tavatessamme. Barbara huomautti mulle sunnuntaina tästä kuullessaan, että niin siis sekö puhui portugalia.. HEHE, siis kyllähän minä TIESIN sen maan virallisen kielen, mutta unohtumaan oli päässyt. Ei ihmekään kun kaksi kolmesta sanasta jäi ymmärtämättä. Nyökkäilin vain coolisti sen jutuille..

Maija leikki zoomilla. Tämä helmi oli ihan linssin edessä.

Meillä on kotona hulavanne. Satsattiin barbaran kanssa kuusi eukkaa. Sillä pääsee irti jenkkakahvoista. Nyt pitää vaan opetella(uudestaan) pyörittämään sitä niin kahvat lähtee kahta tehokkaammin. Mites se oli, jonka nuorena oppii...

Iloista itsenäisyysjuhlaa,
Ilman Lordia tai Lordin kanssa.
Älkää please säästäkö mulle yhtään iltasanomaa huomiselta.

(joku naisten lehti sen sijaan kelpaisi!)

3 kommenttia:

maiJa kirjoitti...

naistenlehti on kyllä yhdyssana näin tarkemmin ajateltuna. kauhean noloa.

Anonyymi kirjoitti...

Hih, löysinpäs blogisi minäkin, vihdoin! (Kiitos Markin, johon törmäsin eilen yliopistolla.)Olen nyt kahlannut KOKO blogisi läpi, ai hitsi kun oli mukava lukea kuulumisiasi. *kade*

Itse uurastan töissä kokopäiväisesti,ja yritän samanaikaisesti tehdä jotain yliopistollakin. Joten sun reissuista lukeminen piristää kyllä. Jaahas, ja sitten seminaarityön kimppuun - täytyy käyttää tämä itsenäisyyspäivän vapaa hyödyksi. Yöks, tulisi jo joulu.

Ja tunnistamisen helpottamiseksi: Nortilta terkkuja!;-)

Anonyymi kirjoitti...

Hola Maija,

No entiendo nada de lo que escribes en suomi. Pero he escrito un primer diálogo ficticio para aprender:

Claudia: Hei!

Maija: Hyvää Huomenta!

Claudia: Ohh, Pieni koirat talolla

Maija: Koirako?

Claudia: Killä

Maija: Puhutko sinaä suomea?

Claudia: Ei

Maija: :-(

Claudia: Suomalainen Perfektionisti

Maija: :-) Ohh, Puistossa on mies. Mies soittaa kitaraa.

Claudia: Mielihyvin.

Maija: Killä

Claudia: Moi! Moi!

Maija: Hivää matkaa.

Espero que se entienda el diálogo.

Un saludo,

Claudia