26. syyskuuta 2006

I made it!

www.merce.bcn.cat/english/music.shtml

www.bcn.es/bam/english/index.html ->program->bauchklang


www.youtube.com/watch?v=45g9vuR5Bio&mode=related&search=

Mercé 2006 on nyt juhlittu ja univelkaa on sen verran ja vuorokausi rytmi niin sekaisin, että pari päivää pitää ottaa aika rauhallisesti. Tapahtumia oli kauheasti, ilmaiskonsertteja joka ilta muutama, torstaina menimme Park de Forumiin, jossa oli 20 000-70 000 ihmistä (toisin sanoen ei mitään käsitystä kuinka paljon, mutta ihan sikana) katsomassa juttuja, pyörimässä tivolilaitteissa ja nauttimassa lämpimästä ja pimeästä yöstä.
Ensimmäinen linkki tuossa ylhäällä näyttää jotain musiikkitarjonnan laajuudesta. Koko keskustan alue, Passeig de Gracia ja Placa Catalunya erityisesti olivat täynnä erilaisten järjestöjen kojuja, päivisin oli tanssiesityksiä, akrobatiaa ja teatteria, iltaisin tulipyörittelijöitä, ihmispatsaita jne.

Torstaina nähtiin myös lohikäärme-salsaryhmä kulkue-systeemi, tanssittiin hullunlailla ska-vaikutteiseen haitarimusiikkiin ja kuljettiin ramblaa milloin minkäkin sivukadulta kuuluvan musiikin tahtiin.
Perjantaina kuultiin tosi hienoa humanbeatbox bändiä, katsokaa kakkoslinkki jos kiinnostaa. Ovat Itävallasta ja Itävalta-Markus tätä meille tietenkin mainosti ja oli kyllä käyttämiensä adjektiivien veroinen porukka! Tutustuimme myös kalliiseen Paloma discoon pikkutunteina. Hauskana yksityiskohtana kerrottakoon, että discon edustalla oli miimikoiksi pukeutuneita valkonaamoja, jotka hyssyttelivät ohikulkijoita. Onkohan paikka saanut kovankin ukaasin melun aiheuttamisesta asuinalueella..?
Kotiin mennessä ei yöbusseja jostain syystä kuulunutkaan, joten jouduin istumaan juna-asemalla ja odottamaan 5.56 lähtevää ensimmäistä paikallisjunaa.. (Kellonaika on iskostunut ainiaaksi takaraivoon) Voin vanhemmilleni lohdutukseksi kertoa, että en todellakaan ollut ainoa busseihin pettynyt asemalla istuskeleva nuori. Sinänsä jännä, että missään vaiheessa ei täällä ole tullut sellainen olo, että olisi jotenkin vaarassa. Oulussa ehkä enemmän jos eksyy Mannerheiminpuistoon yksin yöllä. Yleensä toki kuljetaan täällä muutenkin porukassa.

Lauantaina piti sitten vääntäytyä ylös jo kymmeneltä. klo12 oli Placa Jaumella Castellers, eli niitä ihmistorneja. Aika huisia, varmaan maailman vaarallisin urheilu(?)laji: näin kai 8tornia, ja niistä 3 sortui- Katsokaa video ja ihmetelkää. (suosittelen!)

Oli tarkoitus mennä lauantaina museoihin, jotka oli ilmaisia, mutta valitsemamme Casa Mila ei sitä sitten loppujen lopuksi ollut, joten menimme jäätelölle syömään pois pettymystämme. Lauantai-illan maininnan arvoiset hetket olivat seuraavanlaisia:
-Nousin kotona käydessäni 7:n. aikaan väsymyksissäni väärään junaan.
-Yöllä kadulla jutellessamme joku meluun väsynyt heitti jostakin yläparvekkeelta vettä niskaani turhautumista purkaakseen.(tapahtuu tietääkseni vain elokuvissa).
-Keskustelimme Ranska-Antoinen kanssa Ranskan sosiaalipolitiikasta aamukahvin ääressä Ramblan kahvilassa 05:30-07:30. Tämä oli tietenkin samalla iltapala, jonka jälkeen kävelimme TYYNTÄ, aamuaurinkoon heräilevää pääkatua Renfepysäkille. Ei näkynyt turisteja, ei ketään myymässä mitään, vain pari hassua lenkkeilijää ja jokunen kadunlakaisija. Suosittelen!
-HiuKkA erikoisena loppuhuipennuksena jostakin suoraan ylhäältäpäin mäsähti PULU jalkani viereen placa Catalunyalla ja kuoli siihen. Liekö ollut liikaa perhehuolia, liian rankka festivaaliviikonloppu, tms. Antoine katsoi minua hetken ja sanoi: taidat olla aika omituinen tyyppi, en ole ikinä nähnyt, että kellekkään tapahtuisi mitään vastaavaa. Olinkin kotimatkan hiukkasen huolissani siitä, että seuraavan kerran taivaalta tippuisi jotain raskaampaa ja fataalia...
Maanantaina oli "tulimusikaali" eli puolen tunnin iloitulitus/musiikki ja valoshow, joka meni vähän överiksi mitä tulee rahan ampumiseen taivaan tuuliin. Kotiin päin piti taas tulla yöbussilla. TällÄ kertaa se tÄyttYI ekavuoden opiskelijoista, joilla alkavat tänÄän opinnot ja olivat siis tutustumassa uuteen opiskelukaupunkiinsa. Ai niin, ja jotta homma ei olisi ollut liian normaalia tämän tytön läsnäollessa, bussi peruutti pahki puhelinpylvääseen. (Tämä on muuten tapahtunut mulle myös Lontoossa) .

Kaiken kaikkiaan: hauskaa oli ja onneksi loppui, enää emme olisi jaksaneet. Todettiinkin tänä aamuna katalaanin kotiaineita palauttaessa, että ei täällä toista vuotta voisi asua, yksi Mercé kymmenessä vuodessa riittää.

A mi, m'agrada moltíssim Mercè 2006!
=Minun mielestäni Mercé 2006 rules! (oma käännökseni)

ps. Aina oppii tumpelokin uutta: poistin rastin ruudusta ja lätinöitäni voi nyt kommentoida ilman mitään turhia jäsenyyksiä.


1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä Maija! En olisikaan halunnut liittyä minnekään. Kuulostaa kyllä villiltä tuo meno. Ei ihme, että ne epsanjalaiset on semmosia ku on. Täällä vaan sataa vettä ja oon kastunu tänään jo sata kertaa. Siellä on vissiin lämmin, täällä on kylymä.