13. syyskuuta 2006

SADE

Ilta Barcelonassa oli mukava, mutta satoi ja ukkosti koko yön niin että meinasin lyödä pääni Place de la catalonian kivilaattoihin ainakin kolmesti kun aukiota peitti 3 sentin vesimatto ja varvastossujani ei ole varustettu liukuesteillä. Sandaalieni kosteuspitoisuus on tietty edelleenkin luvattoman korkea.. saa nähdä tuleeko flunssati flunssaa.
Yöbussikin tuli testattua, matikanopiskelija Irkkupari tuli onneksi samalla kyydillä Barcelonasta Cerdanyolaan. Turvassa vara parempi. Täytyy sanoa että Barcelonan liikenne toimii huomattavan hyvin. Autojonotkaan eivät koskaan tunnu seisovan samaan tapaan kuin eräissä muissa suurkaupungeissa.
Nyt on taivas vähän rauhoittunut, Valenciassa on kai tullut ihan vakavia vesivahinkoja. Kiva asua mäen päällä ja kolmannessa kerroksessa. Sekin vara on parempi. Jokemme nimittäin vaahtoaa ruskeaa mutavettä siinä määrin, että paikallisetkin jäävät sitä tuijottelemaan.
Tapasin tänään toisen kämppäkaverini. Julien on Ranskasta, viiden minuutin tuntemisella voisin sanoa, että herra on hyvin ranskalainen. Kotoisin Perpignanista (miten se kirjoitetaan?) ja osaa siis katalaania. Ranskalainen kielitaitoinen, ei siis toisin sanoen kuitenkaan edusta ihan sitä kaikkein stereotyyppisintä gallialaista mallia.

Päivän sana muuttuu jo lauseeksi, katalaanin kurssilla edistytään kovaa vauhtia..
Soc la Maija = Olen (the) Maija
-Jos ette nimittäin huomanneet.

Hasta pronto

Ei kommentteja: