30. heinäkuuta 2007

NIHKEÄÄÄÄÄ

sammakon mielestä viihtyisää..

Etsikääpä huviksenne jostakin maailman sääkartasta Barcelonan tämänhetkinen ilmankosteusprosentti. Suihkusta tullessa on puhdas olo noin puoli minuuttia, sen jälkeen iho tuntuu taas vahaisen nihkeältä, ja hiki on noussut jo pukiessa.

Vaatteiden valinta menee aamulla seuravasti: ensin laittaa farkut jalkaan -taiteltuina polvipituisiksi, mutta koska tuntuvat kuumalta, vaihtaa kuitenkin kaprihousuihin, sitten kuitenkin viileämpään, eli hameeseen, sitten sittenkin vähän lyhyempään hameeseen, sitten bikinialaosaan... silti viimeinenkin vaihtoehto on liian kuuma, ja sitten kun pysähtyy ja katsoo peiliin, huomaakin olevansa alasti eikä vaatetusta enää VOI keventää. On toisin sanoen aivan sama miten pukeutuu, hiki kuuluu joka tapauksessa asukokonaisuuteen.

Madridin kuumuus oli aivan erilaista. Siellä ei ole satanut kahteen kuukauteen. Metsäpalovaroituksia on telkkarissa jatkuvasti, samoin veden säästäväisyyteen neuvovaa valistusta. Ilma on kuivaa, aurinko polttaa aivan pistävästi yhdestä ilta kuuteen ja varjoon siirtymisellä voittaa jotekin enemmän. Olen oppinut samanlaisia kikkoja kuin meillä on pakkasen varalle helteeseen liittyen:

-Älä sovi treffejä minnekään ulos vaan aina kauppojen eteisiin: niissä on ilmastointi.
-Älä ylitä kaksiosaisia liikennevaloja jos valo on vaihtumassa: joudut odottamaan keskiseisakkeella, autojen keskellä, auringon paahteessa vihreän palaamista.
-Sulje verhot yhden maissa kun aurinko on ylimmillään. Kaikki verhot.
-Pidä kaikki ovet ja ikkunat ja luukut, jotka vain asunnostasi löydät auki koko yön.
-Jos vietät aikaa pihallasi, suihkuta ruohikko, se raikastaa. (tämä erityisesti Madridissa kova sana).
-Älä oikeastikaan ota lihaa ulos jääkaapista ennen ruoanlaittoa.
-Älä pöljä kanna koskaan suklaata kassissa varttia kauempaa.
-Hakeudu varjoon, hakeudu varjoon, hakeudu varjoon
jne.

Mutta 'sammakon mielestä viihyisää'. Ei ollenkaan sietämätöntä.

Kohta pulpahdan suomeen.
-Sammakko se tuumaa, raparperinlehden alla hymyillen.

2 kommenttia:

Janskuli kirjoitti...

Millonkas tulet Suomeen?
Me lähdetään Nikon kanssa Skotlantiin syksyksi.. joko kerroin? Egal, kerroin ainaki nyt :) Pidä hauskaa, kun kerran hellettä riittää. Täällä sataa kaatamalla. Ihan syksytunnelmat. Mach's gut, tee hyvin siellä!

-jansku-

maiJa kirjoitti...

heeeej jnaskuliini!
tervemenoa skotlantiin! joku lintu siitä kai lauloi ellet ollut sinä..:)
Olen nyt SUomessa, mutta vain muutaman päivän, joten pidäbn suhteellisen matalaa profiilia (jos se nyt minulta onnistuu :P)
Pitäkää hauskaa kesällä, ja koita nyt tottua sateisiin, ei ne siellä skotlannissa ainakaan vähene!! :/
pus pus
m