4. heinäkuuta 2007

Kuumaa ja kiireistä..

Madrid on mukava kaupunki kun oppii tuntemaan keskustaa edes hiukan. Pää menee hetkessä pyörälle aloittelijalla, koska metrosta noustessa on mahdotonta hahmottaa suuntia. Ilman merta ja kukkulaa tai paria on yhtä hukassa joka kerta.
Enää en kutsu itseäni aloittelijaksi, vaikka hukkaan tulee mentyä aina silloin tällöin, mutta olenkin tehnyt kunnolla töitä tämän eteen. Kehitin leikin, jonka nimi on sokkona pinnalle. Se menee näin:
Ajele metrolla lunkisti jotain lukien, jotta näyttäisit paikalliselta. Kun siltä tuntuu, jää pois kyydistä, nouse maantasalle ja ala kävellä johonkin suuntaan, vaivihkaa kadun nimiä pälyillen. Kun Näet seuraavan metropysäkin katso metrokarttaa tietääksesi mihin suuntaan on tullut kuljettua (tähän asti olet siis ollut täysin tietämätön sijainnistasi). Jatka haluamaasi suuntaan kunnes näet seuraavan metropysäkin, ja seuraavan jne. mielessä koko ajanverkostoa muodostaen. Kotona vasta (ethän halua näyttää turistilta!) katso kartasta varsinaiset kadut, joita tallailit. Hikistä touhua iltapäivällä Madridin keskustassa kesä-heinäkuussa, mutta palkitsevaa.

Täällä oli viikonloppuna GayPride festivaalit. Ja eivät olleet ihan pienet. Väkeä oli kaduilla iiiihan hirveästi. Kaikenkaikiaan penkkarityylisellä eri järjestöjen rekoista muodostuneella jonolla meni neljä tuntia kulkea keskustan toisesta päästä toiseen. NELJä tuntia!! Erinäisillä aukioilla oli sitten jos vaikka minkälaista ohjelmaa, ja DJ:t soittivat yömyöhään. GayPride on Madridissa kuin yleinen karnevaali. koko kaupungin nuoret laskeutuvat keskustaan. Meillä oli hauskaa!

Eilen kävin Elisan kotona syömässä autenttista ja voi niin hyvÄÄ gazpachoa. Resepti tulee ehkä joskus tänne, katsokaa herne nenässä sivustolta toisen espanjalaisen versio.. Virallisesti maailman paras kesäruoka! Elisan kotona on uima-allas. MEEEELkoisen leppoista löijyä 32-asteisessa iltapäiväauringossa bikineissä ja pulahtaa privaattialtaaseen vilvoittumaan juuri ennen ulkoilmalounasta.

Mulla on siis loma. Katalaaneista, koulusta, töistä, stressistä, matkustelusta, vieraista, välimerestä... niinkin paljon kuin kaikista edellämainituista pidänkin..

Koska radioaktiivisena tyttönä lähestulkoon tuhosin Victorin tietokoneen, en voi ladata kuvia kamerastani. Tällä kertaa olis ollut oikeastikin hauskoja otoksia edellämainitun festivaalien öistä. Poseerattiin mm. zorron, enkelin ja kuuron mehiläisen (?) kanssa.

Sukelluskurssiin enää kaksi viikkoa.
¡Mola!

Ei kommentteja: