23. heinäkuuta 2007

Vielä hiukan... tunnelmia Murciasta. Javi ja Irene, joiden kanssa oltiin Mallorcalla toukokuussa, ajelivat perjantaina alas Madridista ja käytiin yhdessä sukeltamassa läheisellä reservaatilla.


Hienoa oli se, että kaikista 11 veneessä olijasta meillä oli Victorin kanssa vähiten kokemusta, mutta tultiin silti viimeisenä pinnalle. Tämä tarkoittaa, että meillä riitti happi pisimpään, joka taas tarkoittaa, että ollaan opittu olemaan erittäin rauhallisia pohjakivien lomassa ja kontrolloidaan Chalecoa, eli Jackettia, eli ööö ilmaliiviä (???) oikein taitavasti.



Tiesitkö, että OpenWater-tittelillä saa sukeltaa 18metriin, mutta Espanjassa 25 metriin. Tämä siksi, että Espanjan vesien luonnonsuojelualueet ovat 25 metrissä.
(Tosin, meidäthän vietiin viimeisellä kerralla aina 28,5metriin.öhöm.)

Javin ja Irenen kanssa käytiin lauantaina upoksissaolon jälkeen syömässä erinomaista Paellaa (lausu 'paejja') ravintolabaari Casa Pepessä, joka näytti viattoman tylsältä, mutta jossa ruoka oli erittäin erittäin herkullista.

Me noustiin Victorin kanssa illaksi takaisin Madridiin. Javi ja Irene jäivät puhaltamaan kuplia sunnuntaihin asti. Asiasta toiseen, olen nyt ajanut myös manner-Espanjassa. Liikenne on yllättävän rauhallista, tosin varmistin, että pääsen ratista pois ainakin 150km ennen pääkaupunkia ettei tarvinut pissata housuun 8-kaistaisia seilatessa ..

Eilen käytiin kesäleffassa ulkoilmassa: Madrid, Barcelona ja monet muut kaupungit näyttävät kesäkuukausina elokuvia suurilta valkokankailta puistoalueilla ja muilla tasanteilla.

Kuva on Barcelonan Montjuïcilta muutaman viikon takaa. Rantamaton ja vesipullon sai ilmaiseksi 4 euron pääsymaksuun kuuluvana lisänä, lisäksi saattoi ostaa voileipiä ja vuokrata aurinkotuoleja jos halusi luxusta. Ja huom. Elokuvat alkuperäisversioina tekstityksillä. Sekin on luxusta!

Eilen istuttiin kaks leffaa peräjälkeen. Ensimmäinen alkoi 22:30. Kotiutuessa puoli kolmen aikaan pa-le-li. Kotiparvekkeen mittari näytti yölämpötilaksi 19astetta..

Vähän huolettaa miten Helsinkiin laskeutuessa käy. Olen miettinyt, että olenkohan pilannut itseltäni Suomen kesän lopullisesti totutettuani itseni näihin yli kolmenkymmenen asteen hengittämättömiin helteisiin.
-Nähtäväksi jää.

Ei kommentteja: