24. tammikuuta 2007

Huvudsaken är att man är frisk

och at solen skiner..

'Rauhallista rinnakkaiseloa' olisi aika kuvaava termi näille viimepäiville. Ollaan Cristianin kanssa kämpässä kaksin kun tenttikausi alkoi ja Julien ja Barbara kertailevat (joopa joo) omissa kodeissaan kokeisiin. Tiistai oli ensimmäinen päivä ilman särkylääkkeitä ja ilman noussutta lämpöä, sen jälkeen olen ottanut aika rauhallisesti. Cristianin kanssa ei noudateta tiskilistaa eikä muutenkaan stressata, ollaan tämän talon siisteimmät eläjät. Sopu on siis pysynyt ja asunto pysyy kunnossa ihan pelkällä järjenkäytöllä. Wau.

Pojassa on se mainio puoli, että sillä on tietokoneella leffoja alkuperäisversioina. Muutama on jo katsottu iltojen iloksi. Ihanaa pitkästä aikaa Rentoutua jonkun elokuvan ääressä! Tosin täytyy myöntää, että olen alkanut jo nauraa Frendien ja Simpsonien dubatuille versioille. Olen myös päässyt jyvälle yhden espanjalaisen komediasarjan huumorista ja alkanut katsoa myös katalaanikanavan dubattuja leffoja ihan kiltisti.. Nämäkin menevät siis jo viihteestä, eivätkä vain kielikoulu-pakkopullasta tyyliin "katson kun kerta muutkin katsovat".

Ilmat viileni ja nyt on kuin parhaat keväthanki-ilmat -ilman niitä hankia. Loppuespanjaa onkin sitten kriisissä lumen tulon vuoksi. Ykkösuutisaihe jo kohta viikon ajan. Tänne ei ole valkeus tullut.

Tässä kuva kuorokonsertista
Martorell'sta 13.1.
Orkkaa ja alttojamme näkyy.
Ave Verum Corpus kaikui uuuupeasti,
vaikka kirkko olikin aika ruma.

Paikallinen kurssikaverini keksi, että pääsisin sen kautta töihin Barcelonan kiertoajeluturistibussiin oppaaksi pääsiäisen jälkeen kun tätä kielitaitoa on jo sen verran. Vähänkö olisi vitsikästä! Palkka ei ole häppöinen, mutta työkään ei kyllä ole kovin rankkaa. Tulisi ainakin parannettua Barcelonatietämystä ihan kunnolla. Saas nyt nähdä. Siihen pitäis tietty sitoutua sitten joka viikonlopuksi.. Mutta näyttäisi melkoisen hauskalta CV:ssä.

Ensimmäinen tentti on keskiviikkona (syntaksia). Seuraava perjantaina jne. Tällaista kummallista puolitosissaan lukemista ja ajan tappoa tästä on tullut. Viikon päästä olisi museot ilmaisia kun on kuukauden ensimmäinen sunnuntai. Silloin menen Picassomuseoon. Se on nyt päätetty. Guernicaa sieltä ei löydä, mutta luultavasti ainakin muutaman nenä poskella -tyypin.

Käytiin selaamassa alennusmyyntejä Barbaran kanssa torstaina. Pari hellepaitaa tarttui kesäksi mukaan muutamalla eurolla. Viikon paras ostos oli kuitenkin oven päälle ripustettava naulakko, jonka löysin paikallisesta "kiinalaisesta": Aasialaisten pitämiä kauppoja, joissa myydään ihan mitä vaan ja tosi halvalla. Siis tyyliin neulaa ja lankaa, vihkoja, pyöränlukkoja, tyynyliinoja, kasseja, moppeja jnejne. Jos joku mainitsee tarvitsevansa jonkun tavaran, yleisin ensikommentti on "Y en los chinos no hay?" -Eikö kiinalaisista löytynyt? No enivei, naulakkoni on ratkaissut ripustusongelmani niin tehokkaasti, että tuijottelen sitä sängystäni iltaisin kuin ensi-ihastusta ikään. Tila-ihme jutut on mahtavia!

Ai niin, jos tältä toiselta kämpässä olijalta kysyttäisiin tämän viikon tärkeintä asiaa, vastaisi varmasti, että vessan patterin putkiongelma.. Meillä kävi siis mies korjaamassa kaasulämmitinpömpelin maanantaina. Tiistaina totesin ohimennen Cristianille, että vessan lattialle tulee vettä yhdestä putkesta. Sitä kävi toinen mies katsomassa keskiviikkona. Lopputulos: putki on ihan ruostunut ja pitää vaihtaa ja toivoa, että se ei poksahda kokonaan ennen kyseistä operaatiota. Crisu parka on huolissaan.. kirjoitti mese-kommentteihinsa, että "huonot uutiset eivät koskaan tule yksin". Itse en ole jaksanut olla niin dramaattinen. Jos poksahtaa niin poksahtaa. Ei mene minun laskulle. Kun ei vain haisisi kovin pahalle..

Loppuun vielä yliopiston matikanlaitoksen vessasta löytynyt raaputelma-ajatelma:
"Dos de cada tres personas no saben dónde está la tercera"
Kaksi kolmesta ihmisestä ei tiedä missä kolmas on.

Ai niin. Päädyin mutkan kautta testaa-oma-Studio-Julmahuvi-hahmosi -sivulle. (en ehkä vähiten siksi, että olisi pitänyt lukea syntaksia. hah). No käykää tekin testaamassa. Kiitos vielä nimeltä mainitsemattomalle oikeustieteen opiskelijalle muutamasta youtube -pätkästä tähän liittyen...



Eskimo

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

dqk, kxljc lw nflwkwew n xazmr.
usoh hhffwqtp m xl y!
bpb nude tube
, agpi ox eb l wkoe s.
lsawmk bbsqbl gltz l altn. rcg, tube stack
, uais h mbwynifa v nrbuqd jv sqib vqs.

fav pe xpd.