27. huhtikuuta 2008


We Survived!


Raaka kalako muka paha pala..



Tehtiin perjantaina Sushia, eli otettiin Victorille lahjoittamani
japanilaisen ruoan ohjekirjat ja välineistö kokeiluun.
Käveltiin ensin 29 (!) asteisessa perjantai-illassa leppoisasti 45minuuttia lähimpään isoon markettiin ostamaan tonnikalaa, lohta ja katkarapuja. Katkaravut oli keitettyjä, kala oli raakaa.

Vähän kyllä jännitti.
















Sitten tultiin kotiin (metrolla sentään, että edes joitakin riskejä saisi vähennettyä.)
Kalat laitettiin pakkaseen. Ehtivät olla siellä ehkä tunnin, eli mahdolliset lapamadot tuskin ehtivät
siinä ajassa menehtyä.

Jännitys pysyi ilmassa.

Sitten alettiin rullailemaan ohjekirjan opastuksella.
Ensimmäisenä Victorin tyylinäyte, olihan kyseessä
hänen synttärilahjansa.














Sitten minä, ensimmäisestä makirullasta oppia
ottaneena. muovailin jokseenkin sievemmän paketin.

Tehdessä oppii, aika hyvin kontrolloimme homman jo loppuvaiheessa.














Ohessa näkyy ensimmäisen ja viimeisen
rullan kokoero.
Sekä lopputulos: Tiun verran söpöjä
lohi/katkarapu/tonnikala +avokado+kurkku kääryleitä.

Jännitys pysyi ilmassa aamuun asti, jolloin heräsin ja tajusin yhtäkkiä onnellisena, että varsinaisen ruokamyrkytyksen aikaraja oli jo sulkeutunut.


Ollaan aivan mestareita.

Madridissa on muuten nyt kunnon KESÄ. Koko lauantai meni kotona hiattomassa paidassa ja hamosessa. Parvekkeen ovi, samoin kuin useampi ikkunoista pidettiin koko päivä auki, että olisi ilma kulkenut.
Tervetuloa kylään. Tästä se alkaa. Maltan tuskin odottaa metron kesälämpötiloja!

Oulusa on kuulemma pihallamme vielä jäätä.


ps. tiistaina viikoksi sukeltelemaan Lanzarotelle.

Ei kommentteja: