17. huhtikuuta 2007

REissuja

Pikapikainen tiedotus asiasta kiinnostuneille.
Tulin tänään Madridista ja lähden huomenna Viiniin.
VOI VITSI että on osuva kuva!
Hypin sisäisesti volttia!
(Näin vähällä kieli-ihminen pysyy tyytyväisenä.)

Siellä viihdyn (ainakin toivon viihtyväni) kymmenen päivää ja toteuttavani jo jokseenkin patoutuneita juorutarpeita ei-virtuaalisesti tapahtuvassa kanssakäymisessä melkoisen tauon jälkeen. Sivussa Anne tätä-nykyä siis Viiniläinen ja minä hullun söpössä kuvassa viimevappuna.


Madrid oli suuri, sekavampi kuin Barcelona, mahtipontisempi ja puistoisa pääkaupunki. Siellä oli oikein oikein mukavaa. (piti tsiigata jo ihan tulevia harjoittelupaikkamahdollisuuksia silmällä pitäen) Kuten kaikki sanovat, vesi vaan puuttuu. Paljon muuta kivaa löytyy kyllä. Tässä yksi turistisimmista aukioista huikealla panoramatekniikallani tallennettuna. Ylempänä Kunkunlinna aidan raosta, jonka taakse köyhät jäi kyykkimään.

Tällaisen kanssa siellä oli äärimmäisen mukava ja näppärä liikkua. Leikin ideahan on löytää aina juuri ne kaverit joilla on vierailun odotuksiin nähden sopivimmat kulkuneuvot, asuntojen sijainnit, ravintolanomistajaystävät, kahvilatuntemus jne. Se on todellisen kaupunkimatkailijan taktikointia parhaimmillaan.

Rentouttavan viikonloppulomani aikana opin myös espanjalaisille tärkeän Tortilla De Patatas, eli perunamunakkaan valmistuksen. Siitä ehkä myöhemmin lisää.

Parce de Retiro on valtava valtava puisto. Niille jotka puhuu Oulua sanon, että on suurempi kuin Oulun keskusta. Siis ihan keskusta laajasti käsitettynä. Kummallista ajatella, että jonkun kaupungin puisto on jo itsessään niin iso. Kertoo jotain Madridin keskustan koosta, vaikkei se kyllä mikään ihan valtava olekaan. Vieressä Retirosta löytyneitä hauskoja pallopuita ja rumpuryhmä, joita oli paikalla kaksi. Osa enemmän amatöörejä kuin toiset, mutta ohikulkijat pysähtyivät tanssimaan lastensa kanssa tai lapsettomina. Ihanan AITO tunnelma. Rumpuryhmät ja jonglööraajat ovat puiston vakioasukkeja huhtikuusta eteenpäin.

Täällä Barcelonassa oli tänään jo sellainen suora auringon paahde, että pohkeissa alkoi tuntua hetkittäin se sama käsittämätön hiostus, jonka muistan eloisasti syys-lokakuulta. Mutta ei ole kuulemma Viinin lämpötiloissa myöskään valittamista. 20-25 ja jotain sellaista. Olen aidosti ihan pihalla pakkaamisen suhteen.
En muista kesävaatteitani.

On tytöllä huolenaiheensa
besITos

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä Maija!!

Vähä siellä on kivvaa. Tai siis noiden valokuvien ja tarinasi perusteella minä ihan itse niin päättelin. PArasta oli tuo huikea panoramatekniikka, jolla olit onnistunut tallentamaan varmaankin oikean kummituksen. Mahtavaa. Sano sille Annelle, että antaa myös kuulua itsestään. Se on ihan tollo, kun ei kuulu. Ota sitä vaikka kädestä kiinni ja näytä kuinka kuulutaan. Ai niin. Sitte siellä viinissä on varppina tosi hyvvää kalijaa. Maistappa vain. Se on ulkomaalaista. nam. Hyvää matkaa.

Lisäksi aurinkoisia terveisiä täältä Rovaniemen helteestä. Nyt lämpömittari on kohonnut päivän korkeimpaan +6.3 °C lukemaan eli t-paita päälle ja takaisin lukemaan mukaansa tempaavaa perhevarallisuusoikeutta.

-Jussi

maiJa kirjoitti...

Rakas Jussi!

Täällä on tosi kivvaa, en tiedä onko yhtälailla kuin napapiiriin paistatuksessa, kaikki espanjalaiset tuntuu kaihoavan skandinavian maisemiin, mutta ihan jees täällä pärjää.. Eli ole ainailoinen niin kuin pieni peipponen, et arvaa kuinka monen mielestä olet "älyttömän onnekas".

Viiniin ensivaikutelma: seisoimme asemalaiturilla ja tuijotimme katuja ihan tolloina sopertaen "täällä on tosi erilaista" niinkuin jossain vanhassa leffassa jossa juntitlähtee maalta kaupunkiin! Täällä ON tOSI erilaista. kaikki.

iso pusu pohjoisen suuntaan tästä vahteeksi vähän lähempää..
m

Anonyymi kirjoitti...

No vähäks yks ehtii kaikkee. Toivottavasti siellä -valssin ja -leikkeen kotipaikassa on lystiä. Minä olen onnellinen jo tästä kauanodotetusta lämpötilannoususta. Nousisipa vielä vähän niin pääsis rannalle (hmm: pero tú no puedes tener frío: eres de finlandia!", on muuten ihan höpöhöpöä, kuten hyvin tiedätkin varmaan)

Varsinainen asia oli sitten se, että ette kuitenkaan ikinä eksyneet sinne toiseen madridilaiseen puistoon, casa de campoon? (kuka antaa puistolle nimeksi kesämökki?!?) Se on kartallakin ihan tolkuttoman kokoinen, joten emme uskaltaneet sinne. Ehkä ensi kerralla.

Nähdään varmaan jahka kotiudut sieltä schwarzeneneggerien, adolfin ja sachertortun maasta.

maiJa kirjoitti...

HAHA

kesamokki indeed, olen samaa mielta, eika kukaan paikallinen tajunnut vitsia kun yritin selittaa hommaan hauskuutta suomalaisesta nakokulmasta!!!
Mutta majapaikkani oli siina vieressa itseasiassa. aamulla parvekkeen edesta lenteli eksoottisia lintuja jotka ihmiset on sinne kesamokille vapauttaneet ja jotka on muodostaneet oman kommuuninsa ja kun ovat isompia, voittavat aina kaikki pikkulinnut.(lintutaisteluissa...?) Suurimmat on kuulemma niita isoja papukaijoja(!) mutta sellaista en bongannut.

Ajettiin skooterilla campon lomitse, mutta alkoi sataa,joten retki jai lyhyeksi. Paikalliset prostituoidut ehdittiin bongata tien vieresta... raukat sateessa minihameessa. Ei ole kivaa sellainen kenellekaan, vaikka tyonkuva olisikin moraalisesti arveluttava!