13. joulukuuta 2007

Pari asiaa joista on pitänyt mainita jo pitempään.

1) Vihreätlinnut

Batánin lähiö sijaitsee aivan Casa de Campon valtavan puisto/metsäalueen vieressä. Alueen asukkaiden ilona on vähintäänkin paratiisista karanneen näköisiä vihreitä lintuja, tällaisia.
Ne ovat joko viereisestä eläintarhasta karanneita tai sitten ihmisiltä karanneita. Victor epäilee, että kotilintuihinsa kyllästyneet ihmiset ajavat metsikön keskelle päästämään lemmikkinsä vapauteen ja näin kyseiset ryhmittymät ovat saaneet alkunsa.
Vihreätlinnut ovat joka tapauksessa melko ärhäkkäitä.
Ne ajavat takaa puluja ja peipposia, ehkä syövätkin niitä (urbaanilegenda?).
Tunnistan jo ne rääkynästään. Monesti parvekkeella istuessa 6 kerroksen korkeudella liitää peipponen, jonka perässä äänekäs vihreälintu. (löysin juuri Wikistä, että suomeksi tunnetaan myös nimellä munkkiaratti. Vihreälintu on kuvaavampi.) Tuolla Wikipedian linkissä kerrotaan, että pesät "can reach the size of a small automobile"... (urbaanilegenda n.2)

No se niistä. Otin taas päikkärit auringossa.
Aamulla melkein pakkasta, auringossa päivällä taas 40. Ihan kevät ilma.

Toinen avautumisenaihe

2) Espanjalaisäitien huono kasvatus

Tämä on raivostuttanut jo viime syyskuusta: Hispanoäidit eivät ole opettaneet tyttärilleen, että vessanpytynrenkaan päälle laitetaan pala paperia ja sitten hoidetaan asia ja vedetään vessa. Eikä se vessan vetämättömyys tässä niin kiristä.
Sanoisin, että 75%:ssa julkisista vessoista joihin ahtaudun, on tyttörengas ihan märkä. Siis vaikuttaa siltä, että täällä etelässä hoidetaan hommat reisilihakset täristen puolimetriä reunan yläpuolelta. Jos suihkuaa ohi, niin ei se mitään. On aivan sama onko kyseessä yliopiston humanistiopiskelijoiden vessa, keskikaupungin kahvilakäymälä vai rikkaampien ravintolan riuku, rengas on aina saman näköinen, ko suoraan suihkusta tullu.
Kai siinä hienoilla leideillä alkaa helmetkin täristä kaulassa kun pitää jännittää meneekö kengille vai ei. Renkaalle menee kuitenkin, sitä ei onneksi tarvitse jännittää. murmur.

Tässäpä tuoreimmat. Sainpa kaksi asiaa vähemmäksi.
Jatkakaa.

Loppuun vielä lintuaiheinen päivänpiristyslinkki.
Jos on 1:17 minuuttia ylimääräistä aikaa klikkaa minua.
Tällä pääsisi jo Idolsien finaaliin.

Ja Onnellista synttäriä äitikullalle!!!!!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hola wapixima!!

Que tal?Com estàs?espero que molt bé!! Jo aquí, molt molt estressada, al ser la setmana prèvia a vacances tinc molta feina . Quan arribi al poble et trucaré, tinc ganes de parlar en tu que fa temps que no ho fem i no pot ser això. No et veig mai connectada... Bé, que sàpigues que si tens algun momentet i estàs a Internet pots entrar i deixar-me el comentari al meu metroflog: www.metroflog.com/barbara_cm.
Molts molts petonets!!
* Bàrbara*

Miia/Kolmas linja kirjoitti...

Hola!
Olin kokonaan unohtanut blogisi, onneksi äsken muistin, että sitä kautta voi tosiaan tarkkailla kuulumisiasi. Minulla on kauhea matkakuume (koska kaikki matkustaa ties minne Chileen ja Gambiaan, paitsi minä en) + Espanjankaipuu, Suomi tympii aika lailla (ei ole edes lunta, sen sijaan on koko ajan töitä, plaah).

Koska ja missähän sinua voisi nähdä muuten? Oletko tulossa Suomeen vai pitäisikö minun lentää etelään, jotta voisimme sushilounastaa tms? jaja, hyvää joulua ja victorille feliz navidad!